Verkossa työkalut sähkösuunnittelijoille

Verkossa työkalut sähkösuunnittelijoille

Valaistuksen 3D-mallinnus on oleellinen osa suunnitteluprosessia. Suosituimpien Airam-valaisinmallien Revit-tiedostot valaistuksen digitaaliseen 3D-mallintamiseen ovat ladattavissa sähkönumerot.fi -sivustolla. Sähkönumerot-sivustolla kattavat tuotetiedot ovat vapaasti selattavissa ja paitsi suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden, myös jälleenmyyjien ja verkkokauppojen hyödynnettävissä.

Älykäs tilan 3D-mallipohjainen suunnittelu on tätä päivää sähkösuunnittelijalle. Haluamme palvella sähköalan suunnittelijoita tuomalla näitä tärkeitä 3d-työkaluja kovassa kasvussa olevaan valaistussuunnittelun tietomallintamiseen. 3D-mallin avulla tuotteen ulkonäkö, tilan tarve ja sopivuus kohteeseen voidaan todeta jo suunnitteluvaiheessa. Me tarjoamme välineet tämän sujuvan työnkulun toteuttamiseen sähkönumerot-palvelun kautta. Tiedostot toimivat Autodesk Revit -sovellusalustoilla, jossa BIM-teknologialla (Building Information Modeling, BIM, rakennuksen tietomalli) rakennuksesta luodaan digitaalisesti todellisuutta vastaavia virtuaalimalleja. 

Tuotetiedoista hyötyvät monet sidosryhmät

BIM-tietomallinnus tehostaa rakentamisaikaisia prosesseja. Mallinnus tuo rakentamiseen ja rakennuksen elinkaaren hallintaan merkittäviä etuja, joita voidaan hyödyntää koko rakennuksen elinkaaren ajan, lähtien suunnittelun alusta ja jatkuen vielä rakennusprojektin jälkeenkin käytön ja ylläpidon aikana.

”Revit yhdistää arkkitehdin ja tekniikan suunnittelijat vihdoinkin saman suunnitteluympäristön alle, tuottamaan yhtä kokonaisvaltaista tietomallia ja hyödyntämään toistensa työtä automatiikalla ja algoritmeilla”, summaa digitaalisen mallintamisen hyötyjä Keni Peltonen Rambollilta.

Valaisinten Revit-tiedostot (.rvt) mahdollistavat valaistuksen graafisen 3D-mallintamisen. Suunnittelija näkee visuaalisesti tarvitsemansa tilan ja geometriat niin tekniikan kuin estetiikan kannalta. Se tuo lisää tarkkuutta niin yksittäisen suunnittelijan kuin suunnittelijoiden välisen yhteistyön kannalta. Tiedoston käytettävyys paranee ja kustannuksia säästyy, kun järjestelmä mahdollistaa suunnittelun joustavan muunneltavuuden, tiedostojen helpon kokoamisen ja jakamisen. 3D-dokumenteista, teknisiä piirustuksista, havainnekuvista, tuotelistoitsta on hyötyä monelle projektin eri vaiheissa: valaistusratkaisut voidaan havainnollista tilaajalle ja urakoitsija saa tarpeellisen dokumentaatiota rakennushankkeen hankintavaihetta ja asennustyötä varten työmaalla. Havainnollisia tiedostoja voidaan käyttää paitsi urakkalaskentaan myös visualisoinnin kautta mm. kiinteistöhankkeen markkinointimateriaaleihin.

Revit -tietomalli pitää lähtökohtaisesti sisällään tuotteen tekniset tiedot (ETIM), tuotteen geometrian (3D) ja tuotteen valonjakokäyrän. Lisäksi tietomalliin voidaan lisätä linkkejä lisätietoihin mm. tuote-esitteet, asennus- ja käyttöohjeet sekä asennusvideot.

Suunnittelun digitaaliset työkalut verkossa

Airam.fi-sivuilta löytyvät ammattivalaistuksen tuotesivut kertovat paljon sekä suunnittelijalle että urakoitsijalle. Tuotekortti sisältää niin ikään oleelliset tiedot:

  • tuote- ja mittakuvat
  • valonjakotiedostot (LDT)
  • Dialux-tiedot
  • ETIM-tiedot
  • käyttö- ja asennusohjeet paitsi selkeällä suomen kielellä, niin myös ruotsiksi ja englanniksi.

Youtube-kanavallamme kerromme myös referensseistä ja ammattivalaisimien asennuksesta.

Laadukkaan palvelun taustalla toimii monta ammattilaista Airamin organisaatiossa varmistaen, että palveluketjumme toimii mahdollisimman hyvin. Tuotekehitys suunnittelee uutta, tuotehallinta huolehtii mallistosta ja siitä, että suunnittelussa tarvittavat materiaalit, kuten tuotekortit, ovat ajan tasalla. Airamin logistiikka huolehtii toimituksista, jotta pysymme sovituissa aikatauluissa. Verkkosivuiltamme löytyvät aina viimeisimmät oppaat ja esitteet.

Olemme läsnä ja palvelemme

Projektimyynti on jatkuvasti läsnä sähköpostin ja puhelinsoiton päässä. Meillä on lupa ratkaista ongelmia kaikissa ammattivalaistuksen kysymyksissä, olipa kyse isoista tai pienistä projekteista. Autamme valitsemaan projektikohteeseesi sopivat valaisimet ja niihin asianmukaiset ohjausratkaisut. Tuemme tarvittaessa suunnittelijan työtä projektin eri vaiheissa mm. auttamalla DIALux-valaistusmittauksissa ja energialaskelmissa sekä mm. langattomien ohjauksen suunnittelussa ja käyttöönotossa. 

Sähköalan tukkumyyntiä ja urakoitsijoita palveleva aluemyyntimme kattaa koko Suomen.

Seuraa meitä ammattilaisen sosiaalisessa mediassa Linkedinissä nimellä Airam Electric. Kerromme siellä uusimmat referenssit, kuulumiset langattoman valaistuksen palveluista, tapahtumista, tuoteuutuuksista ja paljon muuta.