Hyvässä valossa läksytkin sujuvat

Hyvässä valossa läksytkin sujuvat

Lastenhuone vaatii aina monipuolisen ja muunneltavan valaistuksen. Kun lapsi saavuttaa kouluiän, on valaistukseen kiinnitettävä taas uudenlaista huomiota. Päänsäryn tai jaksamattomuuden syy voi löytyä valosta, joka ei tue pienen opiskelijan tarpeita. Hyvä valo vaikuttaa vireyteen ja edistää oppimista.

Muunneltavuus on lastenhuoneen valaistuksessa tärkeää. Yhteen huoneeseen mahtuu lapsen koko maailma: leikit ja pelit, harrastukset, kavereiden kanssa oleilua, lepohetkiä ja omaa rauhaa, siivoaminen, koulutyöt… Valon muunneltavuus tarkoittaa karkeasti sitä, että tila muuntuu valon avulla tunnelmaltaan tai toimivuudelta aina jokaiseen hetkeen sopivaksi.

Valaistuksen muunneltavuus lisää viihtyvyyttä

Himmentäminen on tunnetuin tapa säätää valoa. Toinen tunnettu tapa on hankkia useita eri valonlähteitä, kuten kattoon asennettu yleisvalo, työpöydälle pöytävalaisin, sängyn viereen lukulamppu jne.

Usean eri valonlähteen periaatteesta on hyvä pitää kiinni, mutta pelkän valon himmentämisen sijaan kannattaa kiinnittää huomiota myös mahdollisuuteen säätää valon värilämpötilaa. Huonevalaistuksessa valkoisen valon värilämpötila asettuu yleensä lämpimän sävyisen (2700 K) ja viileän valkoisen (4000 K) välille. Tarkkaa työtä on esimerkiksi hyvä tehdä valossa, joka on värilämpötilaltaan yli 3000 kelviniä. Silloin silmät eivät väsy niin helposti ja viileämpi valo pitää myös vireystilaa yllä.

Airamin led-pöytävalaisimissa on modernin muotoilun ja valon säätyvyyden lisäksi muitakin käteviä ominaisuuksia. Langaton latausmahdollisuus on ominaisuus, jota nuoret osaavat arvostaa. Laturi ei ole enää koskaan kateissa, kun puhelimen saa ladattua näppärästi valaisimen jalustalla!

Pöytävalaisinmalli, jonka jalustan päällä voi ladata mobiililaitetta langattomasti.

 

Pienoismallien rakentelu, ompelu tai muu tarkkuutta vaativa työ vaatii tehokasta valoa. Joskus läksyjäkin voi olla jännittävä tutkia tarkemmin. Suurennuslasivalaisimen valossa kesäpuhteena rakennettava kasvio saa aivan uudenlaisia sävyjä. Mitä kaikkea suurennuslasilla näkee, jota ei paljain silmin erota! 

Perinteiseen pöytävalaisimeen voi vaihtaa Airam SmartHome -lampun, jota voi säätää applikaatiolla omasta puhelimesta käsin. Kaikissa eri sävyissä loistava RGB-lamppu muuntaa huoneen vaikka diskoksi – mutta vasta sen jälkeen, kun kotitehtävät on huolellisesti tehty.