Koulut

Tasainen ja riittävä, häikäisemätön valaistus työskentely- ja oppimisympäristössä vaikuttaa vireyteen, parantaa keskittymistä ja oppimistuloksia. Koulujen valaistussuunnittelussa on tavallisesti lähtökohtana tilojen yhteistoiminnallisuus ja tilojen muunneltavuus. Airam tarjoaa tähän energiatehokkaat, ohjattavat valaistusratkaisut.

Airam kouluvalaistus
Mankkaan päiväkoti

Airamin valaistusratkaisut Mankkaan päiväkodissa

Airam toimitti Espoon Mankkaan päiväkodin uudisrakennukseen energiatehokkaat valaisimet oppimisympäristöön, käytävä- ja aulatiloihin sekä teknisiin tiloihin. Paretec suoritti päiväkodin sähköurakoinnin ja Rejlers Finland sähkö- ja valaistussuunnittelun. Espoon kaupunki toimi hankkeen sähkövalvojana.

Lue hankkeen valaistusprojektista.
Kiipula-opisto ruokalan valaistus

Valaistus raikasti opiskelijoiden ruokailuhetket

Kiipulan ammattiopistossa Rustholli-ruokasalin vanhentunut valaistustekniikka päivitettiin nykyaikaan kiinteän led-valonlähteen Airam Puck-valaisimilla. Sähkö-Jore suoritti urakoinnin suunnitellusti koulun joululoman aikana eikä keittiöhenkilökunnan ja opiskelijoiden arkea tarvinnut häiritä.  

Lue saneerauskohteen valaistuksesta.
Jyskän koulun valaistusremontti

Jyskän koulun valaistusremontti

Jyskän koulu sai raikkaamman ilmeen sisätiloihinsa valaistusremontin myötä. Aulatiloihin ja käytäviin valittiin alakattojärjestelmään uppoasennettavat matalaprofiiliset Plata-valaisimet ja koteloon upotettuina pyöreät Flat-paneelivalaisimet.

Lue lisää
Koulun valaistus elinkaarihankkeena

Koulun valaistus elinkaarihankkeena

Kokkolassa sijaitsevan Torkinmäen koulurakennus toteutettiin elinkaarihankkeena.Yleisvalaistukseen valittiin muunneltaviin tiloihin sopivat Airam Plateia -sarjan moduulivalaisimet.

Lue lisää.
vaajakosken liikuntahalli

Julkisten tilojen valaistus langattomalla ohjauksella

Julkisten tilojen valaistuksen on tuettava tilan käyttötapoja. Oikeanlainen ja riittävä valaistus tuo käyttömukavuuden lisäksi turvallisuutta. Langaton valaistuksenohjausjärjestelmä tekee mahdolliseksi reagoida muutoksiin ja antaa tilan käyttäjälle avaimet valaistusolosuhteiden hallintaan.

Lue vinkit valaistuksen suunnitteluun!
Valintaopas langattoman valaistuksenohjauksen suunnittelijoille

Valintaopas langattoman valaistuksenohjauksen suunnittelijoille

Suunnittele valaistuksenohjaus asiakaslähtöisesti – valitse älykäs langaton ohjaus. Valaistusjärjestelmä nykyaikaisilla led-valaisimilla yhdistettynä langattomaan ohjaukseen tuo selvää säästöä energiakulutuksessa, asennuksessa ja ohjelmoinnissa.

Lue lisää ja lataa opas!
tietoturva valaistuksen ohjauksessa

Langattoman valaistuksenohjauksen tietoturva – näin otat sen huomioon suunnittelussa

Langaton valaistuksenohjaus on kustannustehokas tapa toteuttaa muunneltava valaistus hyvin monenlaisiin tiloihin. Suunnittelija ja tietoturva-asiantuntija Sami Orasaari kertoo, kuinka toteutetaan langaton ohjaus, joka on turvallinen käyttää.

Lue lisää.
valaistuksen kustannukset

Langaton valaistuksen ohjaus voi olla perinteistä asennustapaa edullisempi

Mitä tapahtuu, kun sähkösuunnittelutoimiston ja älykodin langattomia ohjausratkaisuja tarjoavan yrityksen insinöörit lyövät päänsä yhteen? Syntyy uusi tapa toteuttaa kodin järjestelmien langaton ohjaus, jonka kustannus on jopa perinteistä asennustapaa edullisempi.

Lue lisää.