Casambi – älykäs, edullinen ja muunneltava valaistuksen ohjausjärjestelmä

Airam tarjoaa langattomasti ohjattavia valaistuksen Casambi-ohjausratkaisuja toimistoihin, myymälöihin, teollisuuteen, julkisiin tiloihin ja asuntorakentamiseen. Airamilla uusista ja ennestään tutuista valaisinmalleista voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeisiin sopivia älykkäitä Casambi-versioita.

Finavia Helsinki-Vantaa terminaali 1 Airam älykäs valaistus

Casambin taustalla älykäs, varma ja turvallinen teknologia 

Casambi on suomalaisen Casambi Oy:n kehittämä langaton valaistuksen ohjausjärjestelmä. Casambi hyödyntää älykästä Bluetooth Mesh -verkkotopologiaa, jossa jokainen verkon laite välittää ja vastaanottaa tietoa. Casambi on turvallinen ja luotettava ratkaisu jolla voit rakentaa toimintavarman valaistuskokonaisuuden. Järjestelmä on joustavasti laajennettavissa ja helposti hallittavissa: voit ohjata yksittäisiä valaisimia tai ryhmitellä valaisimia ja ohjata niitä ryhmäkohtaisesti.  

Casambi tarjoaa laajat automaattiohjauksen mahdollisuudet, kuten liiketunnistus- ja päivänvalo-ohjauksen sekä ajastinohjaukset. Casambi-järjestelmässä valaistusta ohjataan langattomasti joko perinteisillä painonapeilla tai älypuhelimella/tabletilla. Alkuasennuksen jälkeen järjestelmä toimii itsenäisesti ja älylaitetta tarvitaan ainoastaan verkon asetusten muuttamiseen. Ilmaiseksi saatavissa oleva Casambi-sovellus toimii kaikissa laitteissa, joissa on iOS- tai Android-käyttöjärjestelmä, eikä sovelluksen käytöstä peritä lisenssimaksuja. 

Casambi-ohjaus tulee ajan mittaan edullisemmaksi 

Langaton valaistuksen ohjaustapa sopii sekä saneeraus- että uudisrakennuskohteisiin. Älykäs järjestelmä voi tulla jopa perinteistä ratkaisua halvemmaksi, kun ohjauskaapelointia ei tarvita. Kiistaton etu on, että kokonaisuutta on helppo laajentaa jälkikäteen, hallita hajautetusti ja päivittää joustavasti. Muutokset jälkikäteen on helppo toteuttaa vaikkapa loppukäyttäjän tai kiinteistöhuollon toimesta. 

Casambi-ohjauksen edut 

 • alhaiset asennus- ja ohjelmointikustannukset 
 • valaisinten vapaa sijoittelu ja ryhmittely 
 • ei erillistä ohjauskaapelointia  
 • ohjattavuuden ansiosta pienempi energiankulutus 
 •  pidempi valaisinten elinikä ja harvemmat huoltovälit 
 •  älykäs tekniikka, ilmainen sovellus 

Monipuolinen ja laaja valaisinvalikoima yksityiseen ja julkiseen rakentamiseen  

Airamin valikoimasta löytyy energiaa ja ympäristöä säästävät, pitkän elinkaaren valaistusratkaisut. Lähes koko Airamin ammattivalaistuksen valaisinvalikoima on räätälöitävissä Casambi-ohjaukselle. 

 • Asuntovalaistuksessa tyypillisiä langattomasti ohjattavia kohteita ovat taloyhtiöiden porraskäytävät ja yleiset tilat, joissa valaistus kytketään liiketunnistukseen perustuvaksi.  
 • Myymälöissä langattomalla valaistuksen ohjauksella voidaan säätää erikseen yleisvalaistusta ja kosketinkiskoihin asennettuja kohdevalaisimia. 
 • Toimistotiloissa älykkäällä valaistuksen ohjauksella voidaan helpottaa tilojen monipuolista ja joustavaa käyttöä ja taata muuntojoustavuus. Samalla tilojen käyttökustannukset pienenevät, viihtyvyys ja työntekijöiden hyvinvointi paranevat. 
 • Teollisuusvalaisimet toimivat langattomasti ohjattavina erinomaisesti myös suurissa avoimissa ja korkeissa tiloissa kuten varastoissa ja tuotantotiloissa.
 • Liikuntahalleihin voidaan langattomalla ohjauksella helposti ohjelmoida eri tilanteita kuten harjoitustila, juhlatilaisuus tai pelitilanne. 

Airamin palvelevat asiantuntijat   

Airamin projektimyynti auttaa sinua löytämään optimaaliset kohdekohtaiset valaistusratkaisut. Tarjoamme opastusta langattomien ratkaisujen valinnoissa ja suunnittelussa, koulutusta järjestelmän ohjelmointiin suunnittelijoille ja sähköurakoitsijoille sekä tarvittaessa käytön tukea myös kiinteistön haltijalle. 

» Projektimyynti

» Tarjouslaskenta

Finavia Helsinki-Vantaa terminaali 1 Airam-valaistus

Helsinki-Vantaa lentoaseman Casambi-ohjattu valaistus

Airam toimitti lentoaseman terminaalien valaistuksen langattomana Casambi-ohjattavana kokonaisratkaisuna. Terminaali 1:n korkeiden osien yleisvalaistukseen asennettiin Highbay-syväsäteilijät vakiovalo-ohjauksella ja muihin tiloihin Plata-paneelivalaisimia sekä Optimus ja Future Tech -valaisimia.

Lue lisää lentoaseman älykkäästä valaistuksesta.
Tervakosken liikuntahallin älykäs Casambi-valaistus

Tervakoskella uuden liikuntahallin tilat ja valaistus muuttuvat tarpeen mukaan

Tervakoskella uusi 3090 m2 liikuntahalli Delfort Areenan kuhunkin tilaan valittiin tarkoituksenmukaiset led-valaisimet langattomalla Casambi-ohjauksella. Käyttöönoton yhteydessä Casambi-ohjattavien valaisimien valaistustasot määriteltiin suunnittelijan ohjeistuksen mukaisesti optimaalisiksi erilaisten käyttötarpeiden mukaan: koulujen liikuntatunneille, kuntalaisten peliharjoitteluun, juhlatilaisuuksiin ja kilpaurheiluun.

Suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota kokonaisuuden energiatehokkuuteen. Lopputuloksena saavutettiin pienet elinkaariskustannukset ja käyttökulut. Tavoitteisiin päästiin mm. maalämmön, aurinkopaneelien ja led-valaistuksen kautta. 

Lue liikuntahallin langattomasta valaistuksen ohjauksesta.

Casambi-ohjattuina saatavia valaisinperheitä