SmartHome käyttövinkit

SmartHome käyttövinkit

Airam SmartHome -sovelluksesta löytyy monipuolisia ominaisuuksia. Sovellus myös päivittyy ja sitä kehitetään koko ajan. Tässä artikkelissa kuvailemme vain joitakin esimerkkejä näppäristä SmartHome-käyttövinkeistä ja -tilanteista. Kannustamme Sinua tutustumaan sekä sovelluksen että laitteiden tarjoamiin mahdollisuuksiin uteliaalla asenteella ja avoimin mielin! Jos jokin asia jää askarruttamaan, vastaamme mielellämme kysymyksiisi osoitteessa asiakaspalaute@airam.fi tai puhelimitse arkisin klo 9-14 p. 044 772 1812.

Yhdistä laitteita sovelluksessa ja käytä ominaisuuksia monipuolisesti!

Sovelluksessa voit yhdistää tai parittaa SmartHome-laitteita ja luoda niiden välille sääntöjä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokin ennalta määritelty tilanne käynnistää automaattisesti tietyn toiminnon toisessa laitteessa. Laitteiden eri ominaisuuksien hyödyntämisessä on rajana melkeinpä vain mielikuvitus! 

Arkeasi voivat helpottaa mm. seuraavat toiminnot:

  • Parita lämpötila- ja kosteusmittari pistokkeen kanssa. Kytke pistokkeeseen kiinni esim. ilmankostutin. Määrittele mittariin raja-arvo sille huoneilmankosteudelle, jolloin pistoke menee päälle ja käynnistää ilmankostuttimen.
  • Parita lämpötila- ja kosteusmittari lasipaneelilämmittimen kanssa ja määritä, missä huonelämpötilassa lämmitin menee automaattisesti päälle. Määritä myös lämmittimen lämpötila.
  • SmartHome-sovellus on itsessään monipuolinen ja tietää, onko ulkona esim. kova pakkanen. Voit käyttää sovelluksen ulkolämpötilatietoa käynnistämään lämmittimen (tai pistokkeen) automaattisesti.
  • Parita liiketunnistin lamppujen kanssa, niin astut aina valoisaan huoneeseen. Aseta lamput syttymään himmeämmin yöaikaan, niin voit liikkua hämärässä turvallisesti ja ilman häikäistymistä.

Näin luot ryhmän sovelluksessa:

SmartHome tuoteryhmän luominen

Voit esim. liittää kaikki samassa huoneessa olevat lamput samaan ryhmään, jolloin niiden sytyttäminen tai sammuttaminen onnistuu helposti yhdellä klikkauksella.

Rytmit-toiminnolla luot juuri sinun arkeesi sopivan valaistuksen

SmartHome rytmit-toiminnon luominen

Rytmit-toiminnolla määrität esim. tietynlaisen valaistuksen syttymään tiettyyn aikaan. Sääntö ohjaa valon muuntumaan automaattisesti ja pehmeästi asettamiesi arvojen mukaan. Valolla on hyvinvointiin ja vireyteen suuri merkitys; pehmeästi ja hiljalleen kirkastuva valo herättää aamuisin lempeästi, ja vastaavasti illalla lämpenevä ja himmenevä valo rauhoittaa uneen.

Sytytyskäytös 

SmartHome sovellusnäkymä led-lamput sytytyskäytös

Voit määritellä, miten SmartHome-tuote käyttäytyy, jos siitä katkeaa äkillisesti virta esim. sähkökatkon myötä ja mitä tapahtuu sen jälkeen, kun virta palautuu. Tämä asetus kannattaa aktivoida erityisesti lamppujen kohdalla, jottei keskellä yötä yllätyksekseen herää ledien välkkeeseen! Määrityksen voi tehdä myös muille SmartHome-laitteille. Älypistokkeen kohdalla kannattaa miettiä, minkä laitteen on kytkenyt siihen kiinni ja meneekö pistoke automaattisesti suoraan päälle sähkökatkon jälkeen.

Löytyykö kotoasi useampi henkilö, jolla on tarve ohjata valoja ja valaistusta? 

Sovelluksessa kodilla voi olla vain yksi omistaja, mutta ylläpitäjänä voit lisätä kotiin jäseniä ja antaa heille näin käyttöoikeuden laitteisiin. Isossa talossa tai monilapsisessa perheessä tämä saattaa aiheuttaa kahnausta, joten kokeile SmartHome-kaukosäädintä! Siron kaukosäätimen mukana tulee seinäteline, joten voit kiinnittää laitteen huomaamattomasti valokatkaisijan viereen - tarvittaessa vaikkapa jokaiseen huoneeseen omansa! 

Otathan huomioon, että SmartHome-kaukosäädin ei ole yhteensopiva kaikkien SmartHome-valonlähteiden kanssa. Sillä voi ohjata led-lamppuja ja tavallista led-nauhaa, mutta ei esim. Pixel- tai Neon-led-nauhoja eikä koristevaloja.

Lisää kodin turvallisuutta SmartHomella

Hyödynnä automaatioita ja erilaisia ajastustoimintoja kotisi valaistuksessa. Tämä luo paitsi tunnelmaa ja viihtyisyyttä arkeen, se antaa kodistasi asutun vaikutelman ulospäin, vaikka olisitkin matkoilla.