Airam-tuotteet ja työkalut DIALux-palvelussa helpottavat valaistussuunnittelijan työtä

Airam on solminut Dialux Gold Membership -sopimuksen DIALin kanssa. Valaistussuunnittelijalle se tarkoittaa, että Airamin pro-valaisimet löytyvät nyt suoraan DIALux-ohjelmistosta. Suunnittelijan arki helpottuu, kun voimme tarjota valaistuslaskentaan kattavampia työkaluja ja helpotusta tuotevalintoihin paremman näkyvyyden ansiosta.

tuotantolaitoksen dialux-valaistussuunnitelma Airam

DIALux on kiistatta markkinoiden johtava valaistuslaskennan ja valaistuksen simuloinnin ohjelmisto. Nyt suunnitteluohjelmassa on kattavasti myös Airam-valaisinten tiedot käytettävissä valaistussuunnittelun tarpeisiin vuorokauden ympäri. Airamin tuotetiedot ovat saatavissa DIALuxissa suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

DIALuxista laskelmatulosteet tuotekortteineen

DIALux-yhteistyössä oleellista on että Airam-valaisimet löytyvät entistäkin helpommin projektisuunnitelmiin. Käytännössä parannus koskee lähes koko Airamin pro-valaisinmallistoa eli kaikkia ammattivalaistuksen kiinteällä led-valonlähteellä varustettuja valaisimia. 

Airamin projektimyynnin valaistusasiantuntija Henry Huittinen perustelee yhteistyösopimuksen merkittäviä etuja suunnittelijan kannalta näin: ”Valaisimien etsiminen ja valinta on helppoa Dialux-ohjelmiston uuden tuotehaun avulla. Tuotteet löytyvät suoraan hierarkiasta tai haulla esimerkiksi asennustavan tai muiden vapaavalintaisten kriteerien perusteella”, kertoo Huittinen. 

”Raporttien lisäksi valaistuslaskelmiin voidaan tulostaa automaattisesti kattavat tuotekortit. Oikean valaisinmallin valinta ja vaihtoehtojen vertailu on helppoa ja yhteen projektiin tarvittavien valaisimien valonjakotiedostot ovat kerralla valittavissa ja ladattavissa”, summaa Huittinen. 
 

3d-mallinnos_Plata-tuotekortti

Yhteistyöstä hyötyy myös Airamin verkkosivusto

Airamin verkkosivuilla DIALux-yhteistyö näkyy niin ikään uusina valonjakotiedostoina ja parempina työkaluina. Vanhojen LTD-valonjakotiedostojen lisäksi verkosta löytyy nyt myös uudet ULD-muotoiset valonjakotiedostot, jotka sisältävät valaisimen mittojen ja valoteknisten tietojen lisäksi myös esimerkiksi valaisimen kuvan, esittelytekstin, mahdollisen 3D-mallin ja muita tärkeitä lisätietoja. 

Airamin verkkosivuille on myöhemmin tulossa vielä tuotekohtainen pikalaskuri, jolla saadaan mallinnettua yksittäisten tilojen valaistus suoraan verkkosivulla.

Valaistusmittausten kautta oikeisiin valaisinvalintoihin

Airamin tarjouslaskennan tiimiläiset toimivat usein projekteissa taustatukena tekemällä projektikohteen suunnitteluvaiheessa asiakkaalle tarvittaessa kohteen Dialux-laskennat. Projektikohtaisella laskennalla selvitetään kuinka paljon valoa kohteessa tarvitaan ja varmistetaan, että valaistus on halutulla tasolla ja vastaa tilan käyttötarkoituksen mukaisia valaistusstandardeja. 

Airamilla ammattivalaistuksen myyntitiimi tarttuu mielellään asiakkaan haasteeseen ja ottaa ratkaisun omaksi asiakseen. He löytävät laajasta mallistosta suunnittelijan toivomat ratkaisut, jotka täyttävät teholtaan, käyttöiältään ja asennusominaisuuksiltaan myös urakoitsijoiden vaatimukset. Airamilla voidaan tarvittaessa modifioida valaisinmalleihin älykäs valaistuksenohjausratkaisu tai valaisimia voidaan räätälöidä erilaisilla lisätarvikkeilla kuten asennuskehyksillä, vaijerisarjoilla tai erilaisilla liitosjohdoilla.

» Tutustu sisätilojen ammattivalaistusmallistoon
» Tutustu ulkotilojen ammattivalaistusmallistoon
» Ammattivalaistuksen myyntitiimi
» Tutustu Airamin tarjouslaskennan tiimiin
» Airam Dialux-verkkosivulla

Tervakosken liikuntahalli

Tervakosken Delfort Areenalla Granlund Häme teki Dialux-mittaukset liikuntasalissa, kuntosalissa, voimistelusalissa eri valaistustehoille. Liikuntasalin kattopintoihin asennettuja Sport-valaisimen tehoa on nyt helppo himmentää etukäteen Casambilla ohjelmoitujen kahden valaistustasoasetusten kautta täyteen valaistustehoon. 

Tervakosken liikuntahallin valaistus
Hämeenlinnan kirjaston arkisto

Hämeenlinnan kirjaston saneerauksessa DIALux-laskemien avulla selvitettiin, että valaistus on halutulla tasolla ja vastaa alan valaistusstandardeja. ”Valaisimet sijoiteltiin hyllyväleihin siten, että 500 luksia täyttyi hyllyn yläosassa ja 200 luksin vähimmäisvaatimus alimmalta hyllyllä kirjan selkämyksestä mitattuna”, kertoi Aki Rintala Granlundilta kirjastokohteen erityishaasteista.

Hämeenlinnan kirjaston valaistus
Postin lajittelukeskus

Postin lajittelukeskuksen sisääntuloportilla Vantaalla kamera lukee ajoneuvon rekisterikilven ja ohjaa ne ennalta suunnitelluille laitureille optimaaliseen sijaintiin digitaalisten tunnisteiden avulla. Dialux-laskelmien perusteella logistiikkakeskuksen ulkoaluille päädyttiin valitsemaan kolmen eri teholuokan Flood-heittimiä.

Postin lajittelukeskuksen valaistus
Kalevalakorun tuotantotilojen valaistus

Kalevalakorun tuotantotiloissa  Airam varmisti riittävän tilojen valaistustason Dialux-laskelmilla. Haastava projektikohde sisälsi monenlaisia tuotantotiloja, varastotilat sekä toimisto- ja sosiaalitilat. Erityisen tärkeää oli saada tuotantotiloihin oikeanlainen, lähellä päivänvaloa vastaava valon värilämpötila, jotta korut näyttäisivät jo työvaiheessa samalta kuin päivänvalossa asiakkaalla.

Kalevalakorun tuotantotilojen valaistus